Communicatie via Caren: Het is mogelijk om via het cliëntdossier te communiceren met gebruikers in Caren. Hiervoor is het uiteraard van belang dat de zorginstelling is aangesloten bij carenzorgt.nl. Naast het communiceren via het dossier kunnen ook het zorgplan en de rapportages gedeeld worden via Caren. Om dit toe te staan dienen instellingen in Caren geconfigureerd te worden. Neem hiervoor contact op met Caren Support via een zendesk ticket.

Instellingen

Om via Caren te kunnen communiceren met de client en zijn of haar familie is ook een instelling in Ons Administratie benodigd. Ga hiervoor naar Beheer --> Instellingen --> Dossier instellingen --> Rapporttypen.
Vink vervolgens 'Familie communicatie' aan en sla de wijziging op.

Communicatie via het dossier

Wanneer nu de cliënt opgezocht wordt, kan via het tabblad 'Dossier' en vervolgens het tabblad 'Familiecommunicatie' (C) een bericht worden geplaatst naar de Caren pagina van de cliënt en zijn/haar familie. Via het invoerscherm kan een bericht worden ingevoerd. Tevens is het mogelijk om te reageren op bestaande berichtstromen via 'Reageer'. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk dat vanuit Caren berichten worden geplaatst door de cliënt of familie. Deze worden ook onder het tabblad 'Familiecommunicatie' getoond.

Rapportages en zorgplan delen in Caren

Zorginstellingen kunnen ervoor kiezen om rapportages uit het dossier te delen via Caren. De cliënt en de familie kunnen in Caren rapportages en bijbehorende grafieken (bijvoorbeeld voor gewicht) inzien. Ook kan het zorgplan van de cliënt worden gedeeld. De cliënt en de familie kan het zorgplan in Caren zien. Om rapportages en het zorgplan te kunnen delen, dienen instellingen in Caren te worden aangepast. Neem hiervoor contact op met Caren Support via een zendesk ticket.